Veelpleger op heterdaad aangehouden voor fietsdiefstal

maandag 17 oktober 2016

Breda - Een 50-jarige Bredanaar is zondag 16 oktober 2015 omstreeks 22.40 uur door agenten van het Veelplegersteam op de Marksingel op heterdaad betrapt op fietsdiefstal.

Rechercheurs van het speciale team zagen zondag een hun ambtshalve bekende veelpleger lopen over de Baronielaan. Het is hen bekend dat deze persoon in het verleden al vaak is aangehouden en veroordeeld ter zake vermogensdelicten en dat hij weer drugs zou gebruiken. Ze besloten hem daarom in de gaten te houden. De speurders zagen dat bij twee afzonderlijke fietsen tevergeefs probeerde het slot te openen. Een van de dienders zag dat de veelpleger op de Marksingel een fiets die voor een woning stond bij het achterwiel optilde en mee naar een onderdoorgang nam en daar met een breekvoorwerp het slot kapot maakte.  Hij is toen hij aanstalten maakte om weg te rijden onder verzet aangehouden. Hij is conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. 

Het Veelplegersteam in Breda is speciaal belast met het opsporen en aanhouden van zogeheten veelplegers of personen die hiervoor in aanmerking komen alsmede de daarmee samenhangende criminaliteit. Zij verrichten hun diensten vaak in burgerkleding en maken dan gebruik van onopvallende voertuigen.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam