Bejaarden slachtoffer van babbeltruc

zondag 26 maart 2017

Ulvenhout - Bij ten minste vier woningen in Ulvenhout wisten dieven afgelopen vrijdag en zaterdag binnen te komen met een smoes. In één geval werd er ook daadwerkelijk wat gestolen.

In alle vier de gevallen waren het ouderen die een man en een vrouw aan de deur kregen. De vrouw gaf vervolgens aan dat er vermoedelijk een lek bij de badkamer van de bewoonster was. Op het moment dat de slachtoffers samen met de vrouw naar de badkamer gingen op zoek naar het vermeende lek, doorzocht de achtergebleven man de woning op zoek naar buit. In een geval heeft dat ook daadwerkelijk tot de diefstal van geld en sieraden geleid.

 

De politie waarschuwt mensen om nooit zo maar onbekenden in huis te laten. Vragen zij u om binnen iets te pakken of te gaan controleren, sluit dan de deur en doe die pas weer open als u terug bent. Vertrouwd u de zaak echt niet, bel dan 112 en meld de verdachte situatie. Let in dat geval goed op de signalementen van de personen aan de deur. Op https://www.politie.nl/themas/senioren-en-veiligheid.html#alinea-title-wat-kan-ik-doen-bij-een-babbeltruc zijn meer tips te vinden.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam