Vier jongens opgepakt na mishandelen conducteur

zaterdag 4 januari 2014

Rijen - Vier jongens uit Rijen (13, 14, 14 en 15 jaar) hebben vrijdagavond 3 januari 2014 rond 18.00 uur in de trein een conducteur mishandeld. Het viertal werd door een agent mede dankzij een alerte getuige op de Stationsstraat aangehouden.

De conducteur vertelde dat hij, nadat de trein vanuit Bredarichting 's-Hertogenbosch was vertrokken, begon met het controleren van devervoersbewijzen van de passagiers. Hij zag dat vier jongens steeds voor hem uitbleven lopen door de trein heen. Hij sprak hen aan, waarna zij toegaven dat zegeen kaartje hadden of op andere wijze hadden betaald. Ook hadden ze naar eigenzeggen geen legitimatiebewijs of portemonnee bij zich.

Klappen en schoppen

De conducteur voelde dat het gesprek grimmig werd. Nabij het station Rijenwerd hij door een van de jongens bij zijn boord gepakt. Vervolgens kreeg hijmeerdere klappen tegen het hoofd. Ook werd hij door de jongens geschopt. Hijkwam op de grond terecht en voelde dat zijn gezicht begon op te zwellen. Een vande passagiers schoot het slachtoffer te hulp en pakte een van de daders vast.

Getuige

De trein stond inmiddels stil op het station Rijen. De vierdaders sloegen op de vlucht, maar konden door de politie,mede op aanwijzing vaneen getuige, worden aangehouden. De linkeroogkas van de conducteur is gezwollen,ook heeft hij verwondingen op zijn voorhoofd en een schaafwond op zijn knie.

Niet getolereerd

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen enanderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Afgesproken is datde strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taakaltijd wordt verhoogd.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam