Twee agenten na vechtpartij naar ziekenhuis

zaterdag 23 mei 2015

Bavel - Twee agenten moesten vrijdagavond na een vechtpartij op het Koolpad voor behandeling naar het ziekenhuis. Een 38-jarige man en zijn twee zonen van 15 en 17 jaar werden aangehouden. Het tumult ontstond toen duidelijk werd dat de twee jongste kinderen van het gezin van de verdachten, meisjes van 3 en 6 jaar, onder toezicht werden geplaatst.

Vrijdagavond 22 mei 2015 werd omstreeks 20.40 uur door eenmedewerker van Jeugdzorg aan de politie gemeld dat een gezin uit Kazachstan,vader, moeder en vier kinderen, met hun koffers uit een Opvanghuis wasvertrokken. De hulpverlener was met name bezorgd over het welzijn van de tweejongste kinderen, meisjes van 3 en 6 jaar. Het gezin verbleef eerder inNederland en is bekend bij Jeugdzorg. Ze waren kennelijk gisteren uit Duitslandgekomen en waren naar de Opvanglocatie gegaan voor onderdak.

Agenten troffen het bedoelde gezin aan op het Koolpad. Inmiddelsstond er ook een taxi. Na telefonisch overleg met Jeugdzorg werd duidelijk datde twee jongste kinderen onder toezicht gesteld werden en met toestemming van derechter geplaatst moesten worden. Nadat deze beslissing aan de ouders bekend wasgemaakt, vond er direct een escalatie plaats, waarbij vader en de twee oudstekinderen de agenten aanvielen. Er werd geschopt en geslagen. De politieagentenhebben pepperspray ingezet. Ook werd assistentie collega's aangevraagd.Uiteindelijk werden vader en de twee zonen aangehouden.Twee agenten moesten voor behandeling naar het ziekenhuisvanwege respectievelijk kneuzingen en een hersenschudding. Een van hen werd terobservatie opgenomen. Een derde agent kreeg trappen tegen haar been en in haargezichtDe politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegenpolitiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bijagressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haarmedewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieelaangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bijgeweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordtverhoogd.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam