Twee aanhoudingen georganiseerde hennepteelt en witwassen

maandag 6 oktober 2014

Dorst / Made - Vanmorgen zijn in hun woningen in Dorst een 54-jarige en een 46-jarige man aangehouden in het kader van een onderzoek van het Integraal Afpakteam Brabant naar witwassen en georganiseerde hennepteelt. Ook werd een zoeking verricht in twee bedrijfspanden aan de Brieltjenspolder in Made.

Bij een van deze bedrijven, een handelsonderneming annexgrowshop, werd een grote zak met daarin circa 500 gram aan gedroogde hennep enzegels voor elektriciteitsmeters aangetroffen. In het andere pand werden 70stekken en eveneens twee zakken hennep in beslag genomen. Verder werd onder meereen contant geldbedrag gevonden.

Verdenking

Op dinsdag 20 mei 2014 werden 23 woningen en bedrijven bezochtin Breda en omstreken vanwege een omvangrijk onderzoek naar witwassen engeorganiseerde hennepteelt. Hierbij werden direct dure auto's en boten in beslaggenomen en twee hennepkwekerijen ontruimd. Tijdens dit onderzoek kwamen tweemannen (46 en 54) uit Dorst in beeld. Zij werden vanmorgen met toestemming vande officier van justitie aangehouden.Facilitator

De politie verdenkt de twee mannen ervan betrokken te zijn bijhet inrichten en leveren van goederen ten behoeve van hennepkwekerijen.Daarnaast bestaat er het vermoeden dat het duo ook een rol speelt in hetbeschikbaar stellen van woningen en bedrijfspanden voor dergelijks plantages.Deze activiteiten maken deel uit van ondermijnende criminaliteit. De overheidzet hier sterk op in en wil met onder meer de actie van vandaag duidelijk makendat misdaad niet mag lonen.

Outlawmotorclub

De 46-jarige verdachte uit Dorst is volgens het onderzoeksteamlid van de Outlaw Motorcycle Gang de Demons MC in Goes. Hij zou daar desecretary (secretaris) zijn. De aanpak van outlaw motorclubs heeft een hogeprioriteit voor politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van dezemotorclubs zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnendeactiviteiten. Ondermeer op het gebied van wapens, drugs en intimidatie.

Afpakteam

De actie van vandaag werd gecordineerd door het IntegraalAfpakteam Brabant en past in de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeelandom als georganiseerde overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe teroepen. Het team bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst.Burgemeester de Kok van de gemeente Drimmelen werd over de resultaten van deactie genformeerd.Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam