En arrestatie bij opslag grondstoffen drugs

zaterdag 13 september 2014

Rijen - De politie trof een opslag van grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs aan in een loods aan de Dorpenbaan. Er werd n verdachte gearresteerd.

Op vrijdagavond 12 september 2014 omstreeks 21.30 uur ontdektede politie naar aanleiding van tips in een loods op een bedrijventerrein deopslagplaats met daarin vaten en jerrycans met ongeveer 15.000 litergrondstoffen om vermoedelijk synthetische drugs te produceren. Volgensspecialisten gaat het om een grote hoeveelheid grondstoffen.

Aanhouding

Bij het pand trof de politie een 30-jarige man uitNoord-Scharwoude. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid eningesloten in het cellencomplex waar hij verhoord zal worden.

Ontmanteling

Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelingstabiliseerden in de loop van de nacht de situatie. Rond het pand werd bewakingingesteld.

Bij daglicht is op zaterdag 13 september verder gegaan met hetonderzoek en de afvoer van de aanzienlijke voorraad chemische stoffen. Naderonderzoek moet uitwijzen om wat voor stoffen het exact gaat. Ook de forensischeopsporing en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut verrichttenonderzoek in de loods om achtergebleven sporen veilig te stellen en monsters tenemen. Naar verwachting zullen de specialisten nog een groot deel van zaterdagbezig zijn.De acties van de politie richten zich op de aanpak van drugs inZuid-Nederland en past in een bredere aanpak om als georganiseerde overheid degeorganiseerde criminaliteit te bestrijden.

Gevaarlijke situaties

Dit soort opslagplaatsen maar ook drugslaboratoria leveren eengroot risico op in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Burgers die tips hebbenover de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten kunnen dit doorgevenaan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniemvia 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam