Arrestatie vanwege opslag wiet en hennepkwekerij

dinsdag 13 december 2016

Gilze - Tijdens een integrale controle stuitte politie, de belastingdienst en medewerkers van de gemeente Gilze en Rijen op een loods met verborgen ruimten. Er werd een partij gedroogde hennep en een hennepkwekerij aangetroffen. De politie verrichtte een arrestatie.

Op dinsdag 13 december 2016 hielden medewerkers van de gemeente en de belastingdienst een bestuursrechtelijke controle. Er gingen agenten mee ter bescherming en ter assistentie voor het geval er strafbare feiten ontdekt zouden worden.

In een bedrijfspand aan de Bavelseweg werd een verborgen luik ontdekt. Het luik gaf toegang aan een verborgen ruimte waar twee zakken henneptoppen verstopt waren. Verder onderzoek leidde naar een geheime deur, waarachter een hennepkwekerij gesitueerd was. De hennepkwekerij bestond uit 36 grote hennepbomen. Deze bomen zijn een stuk groter dan reguliere wietplanten. Nader onderzoek moet uitwijzen hoeveel oogst de hennepbomen konden opbrengen. De stroomvoorziening was legaal aangelegd via een eigen stroomaggregaat. De politie arresteerde de 57-jarige aanwezige bewoner op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de hennepkwekerij laten opruimen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de hennepbomen in beslag genomen zijn. De hennep is voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Vooruitlopend op de eventuele ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel uit de hennepteelt werden bij actie waardevolle zaken in beslag genomen. Het ging om twee personenauto’s, een luxe driewielige motorfiets met aanhanger en een Vespa scooter. De officier van justitie kan een ontnemingsvordering indienen bij de rechter. In deze vordering wordt de rechter verzocht te bepalen dat het financiële voordeel, dat de verdachte volgens de officier van justitie heeft behaald, door de verdachte wordt terugbetaald aan de staat.

Hennepkwekerijen veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam