Politie houdt verkeerscontroles

dinsdag 12 november 2013

Breda - Politiemensen hebben dinsdagochtend 12 november 2013 in de Generaal Maczekstraat en op de Prinsenkade verlichtings- en bromfietscontroles gehouden. In totaal zijn op de twee locaties 32 brom/snorfietsen gecontroleerd. Daarbij zijn in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven.

Qua verlichting werden er gelukkig slechts twee bekeuringen uitgeschreven.Wat betreft de bromfietsen, bleek in 8 gevallen dat de constructiesnelheid nietklopte (dus dat de bromfiets harder kan dan is toegestaan) en in twee gevallenwerd het kenteken vanwege dit feit ingevorderd. De hoogst gemeten snelheid vooreen bromfiets bedroeg 63km/uur (terwijl 45 km/uur is toegestaan), de hoogstgemeten snelheid voor een snorfiets 50km/uur (terwijl 25 km/uur is toegestaan).

Verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor rijden met een gladde band (1x),niet tonen van het bromfietsrijbewijs (2x), rijden op het fietspad (1x), niettonen van het verzekeringbewijs (1x), niet stoppen voor eenvoetgangersoversteekplaats (1x) en negeren van een geslotenverklaring (1x).

Schooljeugd gewaarschuwd

Tijdens de controles zagen motoragenten dat schoolgaande jongeren op de De LaReijweg overlast veroorzaakten voor medeweggebruikers. Zo negeerden ze het rodeverkeerslicht en fietsten ze aan de verkeerde kant van de weg. De jongerenkwamen nu nog weg met een waarschuwing, maar de agenten hebben hen wel latenweten hier extra op te gaan controleren en te verbaliseren.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam