Natuurbrand verwoest 60 hectare bos, 16-jarige jongen aangehouden

maandag 18 mei 2015

Chaam - Een bosbrand die zondag 17 mei 2015 om 17.43 uur ontdekt werd op de Kleine Slingerdreef, heeft circa 60 hectare van het bos verwoest. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Vanmorgen is in verband met het onderzoek een 16-jarige jongen uit Breda als verdachte aangehouden.

Na de melding van een recreant rukte de brandweer uit met zeker15 blusvoertuigen. Er was veel rookontwikkeling, het bluswater moest van eldersworden aangevoerd. Om die redenen schaalde de brandweer op naar GRIP1, watbetekent dat alle hulpverleningsdiensten waaronder politie, GHOR, brandweer engemeente samenwerken bij de bestrijding van de brand.

Meteen verzochten de hulpdiensten recreanten het gebied teverlaten en werd het advies gegeven ramen, deuren en ventilatie te sluiten. Derook trok richting Alphen. Ook in Riel en Hilvarenbeek werd overlast van stanken rook gemeld. Bij metingen door meetploegen van de brandweer werden geenschadelijke hoeveelheden schadelijke stoffen gemeten. In het bosgebied waar debrand woedde ligt een gebouw wat onderdeel is van het Azielzoekerscentrum (AZC).Niemand kwam in gevaar, de aanwezigen konden zelf op tijd het pand verlaten enwerden in een ander aangrenzend gebouw van het AZC opgevangen. Het gebouw isgespaard gebleven. Om 22.15 uur werd het sein brand meester gegeven. Debrandweer is gebleven met een kleinere ploeg om na te blussen.

De politie heeft het vermoeden dat de brand is aangestoken. Naaraanleiding van een tip is vanmorgen een 16-jarige Bredanaar aangehouden. Hij zitvast voor verhoor. Technisch onderzoek vindt nog plaats.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam