Moeder winkeldievegge negeert stopteken

donderdag 13 augustus 2015

Breda - De politie heeft woensdagmiddag 12 augustus 2015 op de Ginnekenweg na een achtervolging een 44-jarige vrouw en haar 71-jarige moeder ter zake winkeldiefstal aangehouden. Het rijbewijs van de 71-jarige vrouw is ingevorderd omdat ze een stopteken negeerde en met haar auto met hoge snelheid door het Ginneken reed en bijna een fietser schepte.

Rond 15.00 uur werd gemeld dat in een drogisterij op de Burchtzojuist een circa 50-jarige vrouw was betrapt op diefstal omdat het alarmafging. De dievegge was weggerend en in een kleine rode auto gestapt. Een alertegetuige noteerde het kenteken van de auto.

Agenten zagen de bedoelde auto rijden op de Allerheiligenweg. Zegaven een stopteken dat echter door de bestuurster werd genegeerd. Er ontstondeen achtervolging waarbij ook de optische en geluidssignalen werden aangezet. Inde auto zaten twee vrouwen. De bestuurster passeerde met hoge snelheid fietsersen reed n van hen bijna aan. Ook reed ze tegen de richting in op de Rozenlaanen de van der Borchlaan. De auto begon tijdens de rit te roken en kwamuiteindelijk door technische problemen op de Ginnekenweg tot stilstand.

De dienders zagen dat de bijrijdster uitstapte en weg rende. Eenvan de agenten wist haar te achterhalen. Deze 44-jarige vrouw uit Eindhoven werdaangehouden. Zij had een grote zwarte tas met daarin drogisterij artikelen ensieraden bij zich. Ze is een bekende van de politie ter zake vermogensdelicten.De bestuurster, een 71-jarige vrouw uit Roosendaal, werd ook aangehouden. Zij isde moeder van de andere verdachte. In de auto werd nog een grote boodschappentasgevuld met verzorgingsproducten aangetroffen. Kennelijk heeft moeder in de autogewacht terwijl haar dochter winkeldiefstal pleegde. Er wordt proces-verbaaltegen het tweetal opgemaakt.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam