Man mogelijk op inbrekerspad

woensdag 11 mei 2016

Breda - Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is woensdagochtendvroeg aangehouden met inbrekerswerktuigen op zak. Zou hij op inbrekerspad gaan?

Ongeruste bewoners van de Allerheiligenweg in Breda belden op woensdag 11 mei 2016 om 00.20 uur de politiemeldkamer via 112. Er liep een onbekende man door de straat die verdacht veel aandacht had voor de woningen. Verschillende politie-eenheden spoedden zich naar die omgeving. In de straat troffen ze de verdachte. Hij had verschillende stukken gereedschap bij zich die gebruikt kunnen worden om in te breken. Hij is aangehouden. Er is niet gebleken da hij heeft geprobeerd in te breken maar het is goed mogelijk dat door het alerte optreden van de bewoners er niet ingebroken is in die straat.

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus als iemands leven in direct gevaar is (brand of ongeval) of als u getuige of slachtoffer bent van een misdrijf, zoals inbraak, overval, diefstal of geweld. Of zoals in dit geval een verdachte situatie in uw straat op een nachtelijk tijdstip.

Het landelijke politienummer 0900-8844 belt u voor minder dringende zaken, bijvoorbeeld voor advies, het melden van overlast of voor een afspraak met uw wijkagent. 

De politie wijst erop dat bij een woning met het keurmerk Veilig Wonen de kans op een inbraak 90% kleiner is, dan bij een woning zonder dit keurmerk. Het keurmerk richt zich op het tegenhouden van de gelegenheidsinbreker, iemand die snel en op een eenvoudige wil inbreken. Goed hang-en-sluit-werk is een van de belangrijkste pijlers. Veel verzekeraars geven korting op de premie van de inboedelverzekering als de woning voldoet aan de eisen van het keurmerk Veilig Wonen. Kijk voor meer informatie op: www.politiekeurmerk.nl

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam