Autovandaal door omstanders aangehouden

maandag 12 september 2016

Bavel - Omstanders hielden in de nacht van zaterdag op zondag 11 september een jongen (16) aan die één of meerdere personenauto’s vernielde.

Agenten kwamen rond 00.30 uur op de Pastoor Leijtenstraat. Daar werd volgens een melder gevochten door een tiental personen die ok auto’s vernielden. Eén van die personen werd door buurtbewoners tegen gehouden op de Pastoor Doenstraat. Volgens getuigen zou een groep jongeren door de straat zijn gereden en daarbij van vier auto’s spiegels hebben vernield. Door het geluid hiervan was een buurman gealarmeerd en naar buiten gegaan. Een deel van de groep fietste weg, de jongen van 16 konden ze tegenhouden. Hij is door de agenten aangehouden voor vernieling en openlijke geweldpleging. Eén van de andere betrokken jongeren (16) heeft zichzelf later gemeld bij agenten en is alsnog aangehouden. 

Vernieling is strafbaar en ouders zijn aansprakelijk voor alle schade die hun minderjarige kind aanricht. De politie verwijst jongeren tussen 12 en 18 jaar die zich schuldig maken aan vandalisme door naar bureau Halt. Halt legt alternatieve straffen op. Jongeren moeten een aantal uren werken en de veroorzaakte schade vergoeden. Ze moeten bekennen dat ze fout zijn geweest en instemmen met de afspraken die Halt met hen maakt. Als ze die afspraken netjes nakomen, stuurt Halt een positief advies naar de politie. De zaak is hiermee afgedaan. Het Openbaar Ministerie stelt dan geen vervolging in en de jongeren krijgen geen strafblad.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam