Arrestatie vanwege dumpen drugsafval

donderdag 19 mei 2016

Gilze - De politie arresteerde een 33-jarige man op verdenking van betrokkenheid bij een afvaldumping. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij zit nu vast en is in verzekering gesteld.

Op maandagavond 11 januari 2016 werd op een zandpad bij het landgoed Valkenberg een partij gedumpte vaten aangetroffen. Het ging om 35-tal jerrycans en vier grote 200-liter vaten met chemicaliën afkomstig van een drugslab. Enkele vaten waren omgevallen, waardoor het chemisch afval in de bodem terecht kwam en milieuschade ontstond. De gemeente Gilze en Rijen deed hiervan aangifte.

De politie rechercheerde verder met goede hulp van getuigen. Zij vertrouwden de zaak niet en informeerden de politie over wat ze gezien hadden. De 33-jarige verdachte kon mede aan de hand van o.a. signalementbeschrijving en kenteken worden opgespoord. Vermoedelijk dumpte hij het drugsafval met behulp van een gehuurde kleine vrachtwagen. De man wordt momenteel verhoord. De politie verwacht bovendien nog meer arrestaties in deze zaak. 

Een gespecialiseerd bedrijf kwam na de dumping ter plaatse aan de Valkenberg en stelde de chemicaliën en verpakkingen veilig. Het LFO, de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen, verrichtte nadien een sporenonderzoek en nam bemonsteringen. Deze bemonsteringen werden naar het NFI verzonden waarna bleek dat het om afval van de productie van amfetamine ging. 

De politie kon in dit geval de dader opsporen door de hulp van getuigen. Ze vraagt daarom dit soort situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Zeker als u getuige bent van geweld, inbraak, drugsdelict of een overval. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam