Autodieven tot stoppen gedwongen op autosnelweg

woensdag 1 oktober 2014

Ulvenhout - De politie arresteerde twee mannen die in een gestolen auto over de A-58 reden. Vanwege aanwijzingen van mogelijk vuurwapenbezit volgde een zogenaamde uitpraatprocedure.

De witte Toyota werd in de nacht van dinsdag 30 september 2014op woensdag 1 oktober 2014 gestolen na een woninginbraak in de Boomstraat inTilburg. Agenten zagen het gestolen voertuig woensdagmiddag 1 oktober 2014 rond14.00 uur over de A-58 rijden vanuit de richting Tilburg in de rijrichtingBreda.

Arrestatie

Omdat de bestuurder vermoedelijk vuurwapen gevaarlijk was volgdeeen uitpraatprocedure op de vluchtstrook op het weggedeelte tussen Ulvenhout enknooppunt Galder. Er werden twee verdachten gearresteerd.Het gaat daarbij omeen 25-jarige man uit Berkel-Enschot en een 24-jarige man uit Tilburg. Er werdoverigens geen vuurwapen aangetroffen. Beide mannen zijn ingesloten in hetcellencomplex van de politie. De betrokken auto werd in beslag genomen.

Uitpraatprocedure

Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bijhet veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden metgetrokken wapens gecontroleerd door de politie uit het voertuig/de woninggehaald. De agenten houden vanachter een dekking de verdachten onder schot. Deverdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonderrisico's te laten verlopen.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Chaam | 112 alarmeringen Chaam | Goedkoop Tanken in Chaam | Supermarkten in Chaam | Weerbericht Chaam